BANYU KALI By Ribut Achwandi

oleh -
banner 340x110 banner 340x150

Kang Kadir muncul lagi. Dia kali ini ngajak ngobrol soal sungai. Katanya, “Drun, banyu kali kuwi sing duwe sapa?”

Aku jawab, “Sing duwe ya sing gawe banyu, Kang.”

banner 740x140

“Lah sing gawe banyu kuwi sapa?” tanya Kang Kadir lagi.

“Nek jare anakku sing umur limang taun kae, sing gawe Gusti Allah,” jawabku.

Kang Kadir lantas tertawa ngakak. “Anakmu kok pinter temen, Drun?” tanya Kang Kadir.

“Ora kaya bapakane ya, Kang?”

“Saiki ngene, Drun…. Nek karo duweke Gusti Allah bae awake dhewe wani sembrono, kuwi tegese apa, Drun?” tanya Kang Kadir lagi.

Seketika aku merasa mukaku seperti ditonjok. Dalam hati aku berkata, ‘Asem tenan! Bener kandhamu, Kang. Nek awake dhewe wae wani kurang ajar karo apa sing diduweni Gusti Allah ya berarti awake dhewe kuwi wis sembrono karo…. Dhuh Gusti…. Nyuwun pangapurane, Gusti….. Jan-jane, wong siji sing ning ngarepanku iki sapa Gusti? Kok saben-saben muncul mesthi menehi takonan sing… ah….’

“Piye, Drun? Kok meneng?” desak Kang Kadir.

“Aku ora bisa njawab, Kang. Wis Kang, aku rakuwat.”

“Nek ora kuwat, tinggal ngopi, Drun. Ndi kopine?”

Walah… jebul modus!

#ndleming
#BaladaKadir

banner 350x350 banner 350x140